BKSorana@Gmail.com

|

57 83 16 55

10
Aug

Sorø spiller indtog national og international scene ved DM og EM deltagelse

Efter sin bronzemedalje med DM i disciplinen femkegler i slutningen af juni håbede Henrik Søndergaard fra BK Sorana på at sikre sig en af de danske pladser ved EM i Randers, der blev spillet i Randers den 4.-7. august 2022.

Og det lykkedes.

– Jeg fik tildelt et wildcard af Den Danske Billard Union, siger en glad Henrik Søndergaard.

I alt kommer der ni danske spillere til start i turneringen, og der er også blevet plads til den anden DM-bronzevinder, Thomas Andersen, der netop er vendt tilbage til Næstved Billard Klub efter at have repræsenteret Amagerbro.

Det er første gang i 25 år, Henrik Søndergaard skal spille et individuelt EM, og den rutinerede Sorø-spiller håber at kunne spille sig ind blandt de 16 bedste i det 48 mand store felt.

– Jeg spiller aldrig for sjov, men det er urealistisk at tro, at jeg kan vinde. Der er nogle italienere, der bare er for gode, siger Henrik Søndergaard, der er spændt på lodtrækningen til de indledende puljer.

Der stod som ventet en italiener øverst på sejrspodiet, da EM i billard-disciplinen 5-kegler blev afviklet i weekenden i Randers, men sølvet tog en dansker sig forholdvis overraskende af.

Træningskammeraterne Thomas Andersen (t.v.) og Henrik Søndergaard stod overfor hinanden i 1/32-finalen ved EM, hvor Søndergaard trak det længste strå med en sejr på 3-0. Privatfoto

Det var Ikast-Brandes dobbelte, danske mester Kasper Kristoffersen, der stod overfor Italiens topfavorit Aniello Michelangelo.

– Vi havde håbet, at Kasper ville kunne vinde bronze, så at han kom i finalen var lidt overraskende. Og her tabte han knebent 2-3, siger Henrik Søndergaard, der bor i Arløse ved Fuglebjerg og til daglig spiller keglebillard for Sorø-klubben BK Sorana.

Søndergaard kom lidt overraskende for ham selv også længere frem i rækkerne, end han havde forventet.

– Jeg havde håbet at gå videre fra puljen, og det gjorde jeg også ved at vinde den, siger Søndergaard, der var i pulje med en tjekke og en belgier.

– Nummer et og to fra puljerne gik videre. Vi var ni danskere med og alle gik videre. Det var faktisk flot. I første knockout-runde, 1/32-finalen, stødte jeg ind i min træningskammerat Thomas Andersen (fra Næstved Billard Klub, red.), og han fandt aldrig rigtig rytmen på bordet. Så jeg vandt forholdsvis nemt 3-0. Normalt er vi mere lige, erkender Søndergaard.

Thomas Andersen blev nummer to i sin pulje efter en italienske Paolo Marcolin, der senere vandt bronze, og foran en tjekke. Andersen endte efter nederlaget til Søndergaard som samlet nummer 29 ved EM.

Henrik Søndergaard løb ind i en tysker i 1/16-finalen.

Henrik Søndergaard tabte 1/16-finalen knebent til en stærk tysker. Privatfoto

Toni Rosenberg er en af Tysklands bedste og har været med i toppen i mange år. Men jeg tabte kun knebent femte og afgørende sæt. Det var tæt på, og det kunne lige så godt have været mig, der gik videre, siger Sorø-spilleren.

Henrik Søndergaard kom altså ikke mellem de otte bedste, men endte lige udenfor som nummer ni kva den bedste pointscore i forhold til de otte andre tabende 1/16-finalister.

– Det er jeg bestemt tilfreds med. Det er første gang, jeg er med til et større internationalt stævne i denne disciplin. Nu vil jeg prioritere den mere og træne hen mod andre, internationale opgaver, siger sydsjællænderen, der glædede sig over det danske sølv til Kristoffersen og de øvrige danske landsholdskammerater, der gik videre.

– Hele vejen rundt var der dansk succes. Men Italien er de bedste. Det var dog maget sådan, at italienerne var kommet i samme halvdel, så fire af dem mødtes indbyrdes i kvartfinalerne. Herefter mødtes de to vindere i semifinalen. Men sporten er stor i Italien. Jeg har endda hørt, at det skulle være den næststørste sportsgren efter fodbold. 5-kegler har til dels professionelle tilstande i Italien, og sporten har sin egen tv-kanal, fortæller Henrik Søndergaard.

 

BK.SORANA

Billardklubben B.K.SORANA har eksisteret over 50 år og danner rammerne for medlemmer der gerne vil spille billard på hyggeplan eller som turneringsspillere.

Følg Os

Copyright © BKSorana.dk. All Rights Reserved.