BKSorana@Gmail.com

|

57 83 16 55

09
Oct

BK.Sorana deltager i lørdag i hallen med 350 børn


Unik lørdag aften: 350 glade børn mødtes igen i hallen

 

Inden for døren myldrer børn i skolealderen rundt imellem hinanden. Nogle griner og snakker, andre er i løb på fodboldbanerne eller sveder ved romaskinerne.

Sumobrydning, springgymnastik, minigolf, badminton, billiard og airhockey er nogle af de mange andre aktiviteter, man kan prøve.

– Det handler om at få børnene væk fra computeren og gadehjørnerne. De er glade, og alle siger, at det er helt unikt, det vi gør her i Sorø, fortæller Børge Madsen, imens han viser rundt i Sorø Hallerne lørdag aften, der fra klokken 18 til 22 er ét stort eldorado af idrætsaktiviteter.

I gang igen

Børge Madsen er formand for Lørdag I Hallen, der nu i 30 år har givet børnene mulighed for prøve kræfter med de lokale idrætsklubbers tilbud for en mindre entré.

De har han netop fået frivillighedsprisen for, og det glæder ham meget, at hallen igen er fyldt.

– Lige før corona havde vi besøg af 543 børn. Det er vores rekord. Efter to år med corona vendte vi tilbage, men det har knebet med at skaffe de nødvendige 30 voksne fire gange om året. Og så har vi måttet aflyse, men i aften. Her er 350 børn. Det er bare skønt, siger Børge Madsen og smiler.

– Vi kan præsentere børnene for sporten. I aften fik en dreng en blodnæse, fordi har kørte dobbelt rundt i en salto, han ikke havde styr på. Han landede på numsen og fik knæet op i næsen. Det kan ske, men vores opstillinger er lavet sådan, at man ikke kommer alvorligt til skade, siger Jørn Pedersen, der har været instruktør i SOR IF de seneste 25 år.

– Det er en aften for hele familien. Min kone og børn er med, siger kommunalbestyrelsesmedlem Kasper Nygaard (M) ved badmintonbanerne.

Bueskydning i kælderen

Han er ligesom Ninna Wiese Pedersen (V) en af aftenens mange frivillige hjælpere.

Nede i kælderen byder bueskytterne på 18 meter skydning, der er vinterens mulighed for at dyrke den krævende sport.

– Vi kører året rundt mandag, onsdag, torsdag og søndag for dem med eget udstyr. Du skal skyde 60-70 pile dagligt for at være på topplan, fortæller seniortræner Leo Orhberg, der også har været ungdomstræner. Og de unge, det er dem, Sorø Bueskyttelaug gerne vil have fat i.

Næste Lørdag I Hallen er 11. november, hvor der også vil være klatring, bordtennis og rallysimulator.

Entréen er 40 kroner.

Børge Madsen har i 30 år stået i spidsen for Lørdag I Hallen, der den forgangne weekend var tilbage med 350 glade børn. Foto: Nikolaj Rasch Skou
En enkelt kom til skade under sin salto på SOR IF’s springgymnastikbane, men det gav heldigvis kun en blodnæse. Foto: Nikolaj Rasch Skou

Mobiltelefonerne blev i lommerne, imens der blev spillet billard hos hæderkronede BK Sorana. Foto: Nikolaj Rasch Skou
30 frivillige var trukket i de røde veste og 350 børn fik en unik Lørdag I Hallen. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Sorø Bueskyttelaug viste deres kunnen og gav børnene mulighed for at prøve den krævende sport. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Hammerspillet var et af de gode gamle, som her blev spillet af Gjerlev Idrætshøjskoles lærer Nikolaj Nilsson, 4H formand Heidi Matthiesen Løvenholdt, Børge Madsen og avisens udsendte. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Lørdag I Hallen. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Lørdag I Hallen. Foto: Nikolaj Rasch Skou

BK.SORANA

Billardklubben B.K.SORANA har eksisteret over 50 år og danner rammerne for medlemmer der gerne vil spille billard på hyggeplan eller som turneringsspillere.

Følg Os

Copyright © BKSorana.dk. All Rights Reserved.